Από το σταφύλι στο κρασί

«...Κι ο κεραστής σαν παίρνει απ’ το κροντήρι το κρασί και χύνει στα ποτήρια

του κόσμου τ’ ομορφότερο λογιάζω αυτό πως είναι…»

Ομήρου Οδύσσεια, απόδοση Αργύρη Εφταλιώτη

 ΣΤΟΧΟΣ

Τα παιδιά γνωρίζουν τον «γλυκό καρπό του φθινοπώρου» με τη χιλιόχρονη ιστορία και την ιδιαίτερη θέση του στους μύθους και τις παραδόσεις. Αναγνωρίζουν τη συμβολή του στη διατροφή μας και την πολιτισμική του αξία, συμμετέχοντας σε όλα τα στάδια παραγωγής του κρασιού στον αμπελώνα μας.

 

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ:

  • Τη διαδικασία του τρύγου, τρυγώντας τα αμπέλια
  • Το παραδοσιακό πάτημα των σταφυλιών στο πατητήρι μας
  • Τα «μυστικά» της μεταφοράς του μούστου στο βαρέλι
  • Τη διαδικασία της οινοποίησης και της απόσταξης
  • Τα προϊόντα του μούστου με γευστική δοκιμή

 

Ακολουθεί αθλητικό πρόγραμμα

Το πρόγραμμα προσαρμόζεται ανά ηλικία